Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Vogelschieten

Afgelopen weekend vond voor de 72-e keer het jaarlijkse vogelschieten plaats in Ugchelen, en het was een groot succes met maar liefst 108 deelnemers bij de volwassenen en 15 deelnemers bij de jeugd. De wedstrijd begon om 14:00 uur en duurde tot 17:00 uur, toen de vogel werd neergeschoten door de nieuwe schutterskoning Eddy Langenbach. Eerder had Langenbach al een van de vleugels van de vogel geraakt, dus het was een hele knappe prestatie om het beslissende schot te maken.

Naast Langenbach waren er ook andere winnaars. John Dille schoot de kop eraf, Ap van de Steeg raakte een van de vleugels en Sara Helder was verantwoordelijk voor de staart. De jeugdcompetitie werd gewonnen door Thiemen Helder, Kirstyn Vollenbroek, Bob Maassen en Lucas Jansen-Schippers, die respectievelijk de kop, de vleugels en de staart van de vogel raakten.

Het evenement was niet alleen een succes vanwege het recordaantal deelnemers, maar ook vanwege de gezellige sfeer. Ondanks dat het weer niet helemaal droog bleef en er zelfs een flinke regenbui viel, hebben de deelnemers en toeschouwers zich prima vermaakt. De tent die voor de overkapping van het terras werd gebruikt kwam hierbij goed van pas. Het was een echt familiefeest voor jong en oud, waarbij sommige Ugchelense families zeer ruim vertegenwoordigd waren. De achternaam Kool, Van de Steeg en Nijhof werden dan ook regelmatig omgeroepen door de speakers Gep Hofman en Marjolein Mulder.

De winnaars ontvingen naast een beker ook een vleespakket van slagerij Spaans. Het evenement was mede mogelijk gemaakt door de inzet van de vereniging Ugchelens Belang, het vogelschietcomité en sponsoren zoals Beekman, Gon en Toon van het Dorpshuis en enkele anderen.

Al met al was het een prachtige dag in Ugchelen, waarbij het vogelschieten een groot succes was. Het evenement volgend jaar opnieuw plaatsvinden en we hopen dan nog meer deelnemers trekken.

Hieronder wat fotootjes van dit leuke evenement:

 

 

Ga naar de inhoud