Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

In de jaren zeventig kwam er een vraag van een aantal oudere bewoners uit ons dorp. Of de vereniging Ugchelens Belang wekelijks iets voor ouderen zou kunnen organiseren.

Op 11 juni 1971 is er toen een commissie bejaardenwerk opgericht. Er was vooral behoefte aan gezelligheid. Men begon met 15 leden, die gezellig spelletjes met elkaar deden op de woensdagmiddag van 14:00 – 16:30 uur. Na een jaar is deze commissie opgeheven en kwam er een Soos-bestuur. Er werd subsidie aangevraagd bij de gemeente Apeldoorn en die werd toegekend. De eerste jaren werd er gesjoeld en rummikub en verschillende kaartspelen gespeeld. Later kwam er een biljarttafel bij, geschonken door de carnavalsvereniging. Ook werd er koersbal gespeeld in de grote zaal van UB. Het ledenaantal groeide gestaag. Later werd de naam bejaardensoos gewijzigd in Soos 55+ UB. Het sociale contact is nog steeds heel belangrijk en op dit moment zijn er zo’n zeventig leden. Subsidie krijgen we al een tijd niet meer, maar de Soos bedruipt zichzelf.

In het verleden zijn jubileum-jaren uitgebreid gevierd, bijvoorbeeld bij het 25-jarig en het 40-jarig bestaan.

Het was de bedoeling dat in juni dit jaar het 50-jarig bestaan feestelijk zou worden gevierd. Hiervoor is al enkele jaren ijverig gespaard! Door corona, u begrijpt het al, is dit tot op heden nog niet gebeurd. Er staat in de planning om op 15 december a.s. alsnog een feestelijke middag te houden met een heerlijk diner als afsluiting van dit jaar. De leden hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen en moeten zich vooraf aanmelden.
Maar het is nu nog maar de vraag of dit wel door kan gaan. We hopen natuurlijk van wel, maar …

Namens het Soos 55+ bestuur, Areke van Dam

Ga naar de inhoud