Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Verslag Sinterklaas in Ugchelen 2021

Zaterdag 13 november was het zover .. Sinterklaas kwam weer naar Ugchelen toe en hij had ook weer een flink aantal Pieten meegenomen!

De optocht begon bij Randerode, voorop reed het Pietenorkest in de Paardentram en Sinterklaas en hoofdpiet Carlo zaten in de koets.

De tocht ging stapvoets door het dorp heen, waar toch de nodige kinderen Sinterklaas stonden toe te juichen en zingen. Er werden veel pepernoten uitgedeeld door de Pieten, die iedereen zich goed liet smaken.

Ook deed de stoet Woonzorgcentrum Sprengenhof aan, waar veel bewoners naar buiten waren gekomen om een glimp op te vangen van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas verliet zelf even zijn koets om de mensen gedag te zeggen!

Aangekomen bij dorpshuis UB werd Sinterklaas welkom geheten door heel veel enthousiaste kinderen en hun ouders. Sinterklaas gaf aan dat iedereen zijn/haar schoen mocht zetten, maar toen werden er een aantal Pieten ziek! Ze moesten zelfs naar bed, maar er was niet bekend wat eraan scheelde. De dokter werd gebeld, die onderzocht alle zieke Pieten en toen kwam de aap uit de mouw .. ze waren helemaal niet ziek, ze deden net alsof, omdat alle schoenen gevuld moesten worden, zagen ze dat even niet zitten … maar eind goed al goed, de Pieten gaven aan de schoenen te vullen en daarop gingen alle kinderen (en ouders) met een gerust gevoel naar huis! Ze kregen nog een cadeautje en een speculaaspop mee. Buiten nog even een meet&greet met Sint en enkele Pieten, foto’s maken en lekker naar huis!

Tijdens de voorstelling werd er door Sint, de Pieten, alle kinderen en ouders en overige JUB leden afscheid genomen van Joan van Buren, na 20 jaar alles voor de Ugchelse Jeugd georganiseerd te hebben, neemt zij nu afscheid! Joan, bedankt voor alles, gelukkig blijf je ons als helpend handje ondersteunen.

’s Avonds zou de disco zijn voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8, maar door de nieuwe maatregelen die op zaterdagavond 13 november in gingen, kon dit helaas niet door gaan. Wij hopen z.s.m. weer een disco te kunnen organiseren en halen dan alle feestvreugde in! Graag tot dan!

 

Deze geweldige dag werd mogelijk gemaakt door deze sponsoren!

Rouwcentrum Rouwenhorst Apeldoorn, Cargo International Apeldoorn, Jos Arendse, Ab Mulder Auto’s Ugchelen, ITS bv Apeldoorn, De Jongs’s Kaas, Vloerenbedrijf Rob van Werven Ugchelen, H.M. Schilderwerken Ugchelen,  Snackbar ’t Bikkertje, Autobedrijf Koldewijn Apeldoorn, Van der Valk
Albert Heijn van den Heuvel
Keurslager Gerard Lautenschutz
Ferry Bomhof

Ga naar de inhoud