Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Verslag Sinterklaas in Ugchelen 2022

Zaterdag 12 november was het zover .. Sinterklaas kwam weer naar Ugchelen toe en hij had ook weer een heleboel Pieten meegenomen!
De optocht begon uiteraard weer bij Randerode, voorop reed een aantal Eendjes, de voorste zelfs met zwaailicht, vervolgens het Pietenorkest, weer Eendjes, in de Paardentram allemaal kinderen en Sinterklaas en hoofdpiet Carlo zaten in de koets. Ook was de politie aanwezig voor de begeleiding.
De tocht ging stapvoets door het dorp heen, er werden veel pepernoten uitgedeeld door de Pieten! Op de kruising van de Ugchelseweg met de Molecatenlaan was er een stop, hier stond de Ugchelse Muziekvereniging en werden Sint en zijn Pieten welkom geheten door Edwin Pieters.
Ook reed de stoet langs Woonzorgcentrum Sprengenhof, waar een paar bewoners naar buiten waren gekomen om een glimp op te vangen van Sinterklaas.
Aangekomen bij dorpshuis UB werd Sinterklaas welkom geheten door heel veel enthousiaste kinderen en hun ouders. Er waren ook twee vreemde dames die met koekjes rond liepen, waardoor Sinterklaas en een groot aantal Pieten in slaap vielen … maar gelukkig wist Hoofdpiet het op te lossen samen met de dame van de apotheek en kon iedereen weer wakker worden.
Alle kinderen kregen een cadeautje en een speculaaspop mee. Buiten nog even een meet&greet met Sint en zijn Pieten,
foto’s maken en lekker naar huis!
’s Avonds de disco zijn voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8, deze werd door zo’n 200 kinderen bezocht en er werd volop gedanst, ook door Sint en de Pieten. Uiteraard ook de nodige Sinterklaasliedjes waren te horen. Ook deze kinderen gingen naar huis met een lekkere speculaaspop.
Al met een al een lange, maar zeer geslaagde dag!

Deze geweldige dag werd mogelijk gemaakt door deze sponsoren!

Apeldoorn 2CV Stad, Rouwcentrum Rouwenhorst Apeldoorn, Cargo International Apeldoorn, Ab Mulder Auto’s Ugchelen, ITS bv Apeldoorn, De Jongs’s Kaas,
H.M. Schilderwerken Ugchelen, Snackbar ’t Bikkertje, Albert Heijn van de Heuvel, Meesterslager Spaans, Haarstijl voor Dames,
Bessels Tweewielers, Ugchelen Plaza, Primera Westra, Camperverhuur Het Loo, Herenkapper Bruins, Beekman Transport, Vos Noodstroom Systemen en enkele sponsoren die anoniem wensen te blijven!

Ga naar de inhoud