Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Koningsdag 2022

Op een goed gevuld zonovergoten Gon en Toon Plein achter het Dorpshuis aan de Bogaardslaan werd met het spelen van het Wilhelmus, het Ugchelens volkslied en een korte toespraak  van Marcel Telgen, de voorzitter van de Vereniging Ugchelens Belang, een begin gemaakt met de Koningsdag activiteiten. 

Hieronder een korte impressie van deze start met een aantal foto’s en een filmpje. Zoals je in het filmpje kunt horen werd er weinig uit volle borst meegezongen niet met het Wilhelmus en ook niet met het Ugchelens volkslied. Ik heb daarom voor de liefhebbers in dit artikel van beide liederen ook een karaoke versie toegevoegd. Veel plezier bij het oefenen. Het zou leuk zijn als volgend jaar het meezingen goed te horen is.  

Koningsdag was en groot succes de traditionele kinderspelen  en de kleedjesmarkt trokken de nodige bezoekers. Bij de kinderspelen waren er een aantal ouders die met veel plezier aan hun kroost voordeden  wat de bedoeling was. Hoewel ik er sommige van verdenk dat ze het zelf ook wel erg leuk vonden. Vooral bij de spelletjes bij de brandweer. Ik denk dat er hier en daar fijne herinneringen aan de eigen jeugd in Ugchelen kwamen bovendrijven.

Op de kleedjesmarkt werd stevig gehandeld. Veel van de jeugd die een kleedje met waren had uitgestald bleek ook nog eens over een goede commerciële handelsgeest te beschikken. Het voor dit evenement afgezette stuk Bogaardslaan  was goed bezet en zoals je op de foto’s kan zien waren er genoeg klanten op de been om er een succes van te maken.

Ga naar de inhoud