Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

De oliebollenverkoop liep dit jaar anders dan anders.
Vanwege de Coronacrisis was er vooraf toestemming vereist van de gemeente, die onze werkmethode wilde weten om te kunnen bepalen of onze verkoopmethode voldeed aan de covid-19 eisen. Het werd een stuk gemakkelijker toen sponsors een houten huisje aanboden waar de verkoop in kon plaatsvinden. Omdat een aantal vrijwilligers, aangaven een jaar over te willen slaan, werd dat een tweede horde die genomen moest worden. Maar ook dat lukte omdat mensen extra diensten draaiden en door de komst van een aantal nieuwe mensen.
Het eerste verkoop weekend – laatste weekend in oktober – is altijd een beetje soft omdat Ugchelen nog aan de oliebollen moet wennen. Maar niet dit jaar, de verkoop “ontplofte” direct, Ugchelen begon aan het grote “troosteten”!
Bijna op alle verkoopdagen is er meer beslag gemaakt dan gebruikelijk. Ondanks dat bleek een enkele keer het deeg rond vier uur al helemaal op.
Op 5 december was er geen verkoop maar wel de verdrietige uitvaart van Arjon Huttinga, mede eigenaar van het IJskaffee (voorheen bakkerij Huttinga) waar wij het oliebollendeeg al jaren mogen maken.
Het laatste bakweekend zijn er altijd veel bestellingen want er worden extra oliebollen ingeslagen voor oud-en-nieuw! Onze klanten vinden het jammer dat de oliebollenverkoop stopt, maar met ruim 29.000 gebakken oliebollen zijn we uitermate tevreden. We gaan richting de één miljoen gebakken bollen! Dat aantal wordt in 2021 gehaald, tijdens de verkoop van het 25 baksel. Met 6 tot 8 baksels per verkoopdag wordt dat moment al snel bereikt.
Namens het bestuur van UB bedankt de coördinator van de oliebollenverkoop, Monique Nijhof, alle vrijwillige medewerkers die de oliebollenverkoop 2020 tot zo’n succes hebben gemaakt en hoopt volgend jaar weer een beroep op hen te mogen doen.

Ga naar de inhoud