Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Nieuwjaarsreceptie.

Op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar was het weer tijd voor de traditionele nieuwjaarsreceptie, een evenement dat georganiseerd werd door de vereniging Ugchelens Belang, de dorpsraad en de gewaardeerde Gon en Toon van het Dorpshuis.

De voorzitter van Ugchelens Belang, Marcel Telgen, trapte de bijeenkomst af met een speech waarin hij de hechte gemeenschapszin in het dorp prees. Hij benadrukte de verscheidenheid aan activiteiten die de vereniging het afgelopen jaar organiseerde, variërend van vogelschieten tot barbecues, van de herdenking op 4 mei tot het verlichten van oorlogsgraven. Daarnaast prees hij het actieve aandeel van het JUB, dat het afgelopen jaar de nodige activiteiten organiseerde. Marcel Telgen noemde ook specifieke initiatieven zoals de Soos 55+, het reparatiecafé en de verschillende verenigingen en koren die gebruik maken van het verenigingsgebouw.

Echter, Marcel benadrukte ook dat het bestuur van de vereniging Ugchelens Belang helaas is gekrompen naar slechts 3 leden. Hij deed een oproep aan de gemeenschap om zich aan te sluiten en bij te dragen aan het behoud en de groei van de vereniging. Het bestuur zoekt naarstig naar versterking om de continuïteit van te waarborgen.

Hierna nam Bas ter Riele het woord en benadrukte hij het belang van de diverse commissies van de dorpsraad die streven naar verbinding in Ugchelen. Hij sprak over de gesprekken met de gemeente, andere instellingen en bouwers om de inrichting van het dorp te bespreken en te verbeteren. Bas ter Riele riep de dorpsbewoners op om ideeën te delen die de gemeenschapsband nog sterker zouden maken. Hij noemde verder specifiek het project Noaberschap, gericht op het ondersteunen van ouderen bij boodschappen en kleine reparaties, evenals het aanpakken van eenzaamheid onder deze groep.

Het hoogtepunt van de middag was de uitreiking van de Dorpsprijs, die dit jaar werd toegekend aan Winneke Blom-de Jager. Zij ontving de prijs voor haar langdurige inzet voor Ugchelen, waarbij ze niet alleen voorzitter was van de dorpsraad, maar zich ook actief bezighoudt met het project Noaberschap. Winneke ontving het beeldje van de Papierschepper als erkenning voor haar toewijding. In haar dankwoord riep ze de aanwezige Ugchelenaren op om goed naar elkaar te blijven omkijken kijken, vooral naar de ouderen die soms eenzaamheid ervaren.

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagepraat in het Dorpshuis, en tegen de klok van 19:00 verlieten de laatste bezoekers het Dorpshuis. De nieuwjaarsreceptie was niet alleen een moment van terugblikken en waarderen, maar ook een aansporing voor de gemeenschap om samen te blijven werken aan een mooi en verbonden Ugchelen.

 

 

[dsm_masonry_gallery gallery_ids=”5616,5615,5617,5618,5619,5621″ lazyload=”on” dsm_sort_images=”off” gutter=”2″ use_lightbox=”on” use_horizontal_order=”off” use_zoom_on_hover=”on” _builder_version=”4.23.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dsm_masonry_gallery]

Klik op een foto voor een groter exemplaar. 

Ga naar de inhoud