Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover.  Het laatste korenfestival in Ugchelen was in 2016 alweer 6 jaar gelden en maakte toen deel uit van Ugchelens Dorpsdagen. Helaas was het organiseren in het centrum van Ugchelen niet meer mogelijk. Het Sokkenbuurt Zeemanskoor week toen uit naar Beekbergen waar ze ruim drie jaar lang een prachtig korenfestival organiseerden. Maar onze roots liggen toch in Ugchelen. Daar hebben we nu in en om het Dorpshuis een prachtige nieuwe locatie gevonden

Zaterdag 18 juni op een hele, hele warme zonnige dag staan er in en om het Dorpshuis drie podia opgesteld om 7 koren en een dweilorkest te ontvangen.

6 koren komen uit Apeldoorn en omgeving. Twee het Sokkenbuurt Zeemanskoor en vrouwenkoor Knap Eigenwijs komen uit het mooie Ugchelen zelf. Verder zijn Apeldoorn, Beekbergen en Lieren vertegenwoordigd. Het enige koor dat niet uit de directe omgeving komt is het Marine Shanty Choir uit Munster dat het festival meteen ook een internationaal tintje geeft.

Zaterdag 18 juni wordt dus een hele mooie dag om vanuit Apeldoorn, Beekbergen, Lieren, en Ugchelen de fiets te pakken en als onderdeel van de fietstocht het Korenfestival aan te doen.

Of je pakt de fiets en komt lekker de hele dag luisteren naar de prachtige koren die er optreden. Je houd niet van liedjes over zee en shanty’s ? Dat kan je niet tegenhouden want de koren zijn zeer gevarieerd. Popmuziek, Volksmuziek uit het Oosten van Europa, Liedjes in dialect, en oude Nederlandse hits zullen klinken in en om ons oude Dorpshuis.

Ugchelense ondernemers zullen ervoor zorgen dat er wat te drinken is en dat er lekkere hapjes zijn om de trek te stillen. Naar ik begrepen heb is er ook aan de kleintjes gedacht. Het JUB verzorgt spelletjes en een springkussen, en Albatross de plaatselijk voetbalvereniging werkt ook mee aan enkele activiteiten.

Het Korenfestival wordt afgesloten het een keitje voor alle zangers en het gezamenlijk zingen van “Het kleine café aan de haven” op de vrolijk klanken van De Dwaze Dweilbende

Je ziet het. Het eerste korenfestival in Ugchelen sinds een jaartje of zes en aan alles en iedereen is gedacht.

 

Ga naar de inhoud