Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Dodenherdenking 2023 in Ugchelen

Op donderdag 4 mei vond de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst plaats in Ugchelen. Het thema van de bijeenkomst was “Leven met oorlog” en ongeveer 200 mensen waren aanwezig om stil te staan bij deze gebeurtenis. De bijeenkomst werd georganiseerd door de vereniging Ugchelens Belang in samenwerking met de Bronkerk, muziekvereniging Ugchelen, de Eloyschool, Scoutinggroep De Ugchelse Woudlopers, de brandweer Ugchelen, Diaken Theo van Driel, Chris de Boer en trompettist Wiel Smits.

De saamhorigheid van het dorp was prachtig om te zien. Jong en oud kwamen samen om respect te tonen voor de gevallenen in oorlogssituaties. Na de twee minuten stilte werd het Wilhelmus gespeeld door de muziekvereniging en luidkeels meegezongen door de grote groep mensen die zich bij het monument de Kei hadden verzameld.

Kinderen van de Eloyschool en Scoutinggroep De Ugchelse Woudlopers droegen gedichten voor en vertelden verhalen over de personen die op de Kei vermeld staan: Anton van Velzen, Jan Huygen, Cor Brouwer en Gillis Pieter Duuring. Dit werd gedaan met grote foto’s en zorgde voor een bijzonder moment van herdenking en bezinning.

De krans werd namens de Ugchelse bevolking gelegd door Diaken Theo van Driel en Annemieke van Giessen, die na jarenlange bemoeienis met de organisatie van de viering namens de Bronkerk stopt als mede-organisator van de herdenking. Na de krans werden er bloemen gelegd namens de Bronkerk, de Brandweer Ugchelen, de Eloyschool en de scouting, en er werden bloemen en respect betuigd door de overige aanwezigen.

Ugchelens Belang bedankt iedereen voor de medewerking, aanwezigheid en respect tijdens deze bijeenkomst en nodigt iedereen uit om bij een volgende activiteit van Ugchelens Belang aanwezig te zijn. De herdenkingsbijeenkomst heeft opnieuw bewezen hoe belangrijk het is om stil te staan bij het verleden en ons te blijven realiseren hoe kostbaar onze vrijheid is.

Het fotografen collectief Ugchelen heeft een aantal foto’s gemaakt die zijn te bewonderen door op de foto hieronder te klikken:

 

 

Ga naar de inhoud