Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

 

 

 

Feestelijke officiële start Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken

Apeldoorn is een prachtige fietsgemeente. Daar moeten ook mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen van profiteren. Acht bewoners uit de gemeente hebben daarom Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken opgericht.

Zo kan (bijna) iedereen samen met een fietsmaatje -een naaste of een fietsvrijwilliger- op een elektrisch ondersteunde duofiets op pad. Je zit veilig en fietst naar eigen vermogen. Je favoriete route. Een kop koffie op een terrasje of uit de eigen thermoskan. Onderweg gezellig contact.

Probeer onze duofietsen uit

De start van zo’n nieuw burgerinitiatief kan natuurlijk niet zonder een officiële opening. Op zaterdag 3 september organiseren we een feestelijke duofiets-optocht tussen onze startlocaties in De Maten en in Ugchelen. Komt u ook onze duofietsen bewonderen?

Programma:

  • Vanaf 10u: Welkom in De Egelantier met koffie/thee/lekkers en proefritjes op onze duofietsen
  • Om 11u: Startschot door wethouder Willems van de feestelijke duofiets-optocht met onze eerste fietsmaatjes-duo’s
  • Rond 12u15: Ontvangst in Ugchelen door de dorpsraad
  • Tot 13u: koffie/thee/ lekkers en proefritjes op onze duofietsen in het centrum van Ugchelen

Houd onze website in de gaten voor nadere informatie over de officiële opening: www.fietsmaatjesapeldoorn.nl.

Of meldt u aan voor een gratis proefrit, wij komen dan op een voor u geschikt moment bij u aan huis: info@fietsmaatjesapeldoorn.nl of 06-456 37 77.

Apeldoorn 35e lid van een grote Fietsmaatjes Familie

Onze feestelijk start is precies 10 jaar na de oprichting van de eerste lokale organisatie Fietsmaatjes Teylingen, die eveneens op 3 september in de bollenstreek haar jubileum viert. Inmiddels zijn er 35 Fietsmaatjes organisaties.

At en Ruud, de eerste fietsmaatjes

At was de eerste die zich heeft aangemeld bij Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken. Door Parkinson kan hij niet meer zelfstandig fietsen. Als je al lang niet meer gefietst hebt en slecht ter been bent, is een eerste fietsrit op de duofiets best even spannend. Eenmaal onderweg groeide zijn enthousiasme. Hij fietste door Bruggelen, waar hij vroeger met zijn mountainbike reed. Ook kruiste hij zijn voormalige hardlooproute. Na de eerste rit was hij om: hij gaat vaker duofietsen. Met zijn vroegere mountainbike vriend Ruud als fietsmaat.

Rietje: Even de deur uit

Rietje was vroeger helemaal niet van lange fietstochten in haar vrije tijd. Toch heeft ook zij zich als één van de eersten als fietsmaatje aangemeld. Zij is al op vrij jonge leeftijd door een herseninfarct aan huis gekluisterd geraakt. Ze mist de vrijheid die ze had om even op de fiets te stappen voor een boodschap of bezoek aan een bekende. Ze woont buitenaf en voelt zich daardoor soms wat geïsoleerd. De proefrit op de duofiets beviel hiel haar dan ook goed. Ze kijkt er naar uit om met een vast fietsmaatje wekelijks even samen de deur uit te gaan en lekker in beweging te zijn.

Ga naar de inhoud