Volg Vereniging Ugchelensbelang

Volg JUBugchelen

Word lid!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

42-ste Ronde van Ugchelen

juli 2, 2022 @ 15:00 - 21:30

Ronde van Ugchelen eert Local Heroes tijdens 42e editie

De eerste zaterdag van juli, een weekend voor de start van de Tour de France, is het dan eindelijk weer zover! Na twee jaar afwezigheid vanwege corona zal de Futurumshop.nl Ronde van Ugchelen weer plaatsvinden.

De Ronde van Ugchelen is de enige echte lokale wielerronde van Ugchelen en wordt op 2 juli aanstaande alweer voor de 42e keer georganiseerd. Wel gaat de Ronde uiteraard met de tijd mee en wordt er elke editie opnieuw ingespeeld op wat er op dat moment leeft. Voor de editie die dit jaar door Ugchelen zal razen, betekent dit een focus op “Local Heroes”.

Lokale helden worden dit jaar in alle vormen betrokken en geëerd omdat de Ronde aan deze helden haar bestaan dankt en tijdens corona meer dan ooit duidelijk is geworden hoe belangrijk lokale helden zijn, zeker binnen een kleine gemeenschap als Ugchelen. Voor de Ronde gaat het daarbij om alle zeer betrokken lokale sponsoren, de talloze vrijwilligers uit Ugchelen zelf, maar uiteraard ook om de deelnemers in diverse klasses waarin zal worden gereden.

Het resultaat is een programma met daarin veel ruimte voor lokale wielerhelden, zeker nu de Ronde van Ugchelen deel uitmaakt van het prestigieuze Veluweklassement dat in totaal 7 lokale wedstrijden telt.

Om 17.00 uur zullen de renners in de Sportklasse de avond openen. Vervolgens zal om 18.30 uur de unieke Local Heroes-koers worden gereden waarin de heren en dames van de lokale en alom bekende wielergroep ‘t Bikkertje samen met andere lokale helden uit Ugchelen zullen strijden om al even unieke prijzen. Om 19.30 uur zullen renners in de klasse Elite/Belofte en de klasse Amateurs deze complete wieleravond op spectaculaire wijze afsluiten!

Helemaal in de lijn van de “Local Heroes” –focus is de Ronde dit jaar bij lokale helden Ton en Goon “thuis” te gast, nu zij hun locatie Ugchels Belang deze Ronde beschikbaar hebben gesteld als uitvalsbasis.

De Ronde van Ugchelen vindt op 2 juli 2022 plaats vanaf 17.00 uur.

Gegevens

Datum:
juli 2, 2022
Tijd:
15:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Organisatie Wielerronde
E-mail
rondevanugchelen@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Ugchelen
Ugchelseweg 187
Ugchelen, 7339 CH
+ Google Maps
Ga naar de inhoud